Navigatie

Distress Stains Metallic

De stains van Tim Holtz zijn flesjes met een dabber (depper) waardoor u deze heel goed kunt gebruiken voor grote oppervlakte, zoals een achtergrond.
De Metallic stains zijn op waterbasis, reageren met water en kunt u gebruiken met uw Distress Inkt pads, zoals hieronder getoond in het You Tube filmpje van Tim Holtz.
Onder het filmpje een vertaling van de belangrijkste dingen die Tim Holtz vertelt.

- Altijd goed schudden voor gebruik, bij het schudden hoort u het "kogeltje" in het flesje bewegen, zelfs als u hem vlak ervoor nog gebruikt heeft en opzij heeft gezet, wederom schudden voor gebruik.
- Hou in uw achterhoofd dat het metallic effect pas goed te zien is als het oppervlakte droog is, beter een tweede laag toevoegen ( na droging) dan teveel in 1 keer.
- De Metallic Stains kunt u alleen gebruiken (eventueel in meerdere lagen omdat de Stains semitransparant zijn), zonder toevoeging van andere kleuren. Zorg bij meerdere lagen dat de eerste laag goed droog is, gebruik hiervoor eventueel een headtool om te drogen.
- Of gebruik ze samen met uw Distress Inkt Pads.
Wilt u met uw Inkt Pads werken en geen metallic-resten in uw pad krijgen, stempel uw pad dan af op een Craft Sheet of stukje Mica Sheet. Gebruik hierna een Bledding Tool om de inkt te verwerken op uw karton.
- Tim Holtz gebruikt in het filmpje Distress Stains met de Metallic Stains op een Craft Sheet ( ook hier kunt u weer Mica gebruiken) om een achtergrond te blenden. Dit is ook mogelijk met uw Inkt Pads, werk dan wel als laatste met de Metallic, zodat er geen resten hiervan op uw pads komen.
- U kunt de Stains gebruiken op uw uitgestanste figuren om een nostalgische metallic look te krijgen.
- Gebruik de Stains om stempels af te drukken en zoals het filmpje laat zien zijn er ook hier door het feit dat het op waterbasis, vele mogelijkheden.
- Op het laatst gebruikt Tim Holtz de Metallic Stain op een Scrapbookvel, deze techniek van uit- en afwrijven kan alleen op een vel waar delen bedekt zijn met een soort "plastic" laagje.
Deze techniek is ook goed toe te passen op achtergronden waar u een stempelafdruk met embossingpoeder bewerkt heeft.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2006 - 2017 kelihobby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel