Navigatie

Vilt

Op het moment is het helemaal "hot" om te werken met snij/embosmallen met vilt, omdat wij hierover veel vragen krijgen enkele tips hieronder.

- Het vilt dat u gebruikt moet dun zijn, er zijn vele diktes op de markt, let daar op want anders gaat het niet door de machine of maakt u uw machine kapot.
Het vilt wat wij verkopen gaat goed door de bij ons verkochte machines.

- U kunt vilt gebruiken bij alle soorten mallen, hou er echter rekening mee dat niet elke mal een mooi resultaat geeft, b.v. een mal met veel klein snijwerk erin zal geen mooi resultaat geven en moeilijk uit de mal komen, hou het bij de eenvoudige mallen en u zult hiermee een extra dimensie aan uw project toevoegen.

- Wilt u een gebogen vorm zoals een krul van vilt uitsnijden haal deze dan na het snijden voorzichtig zonder te trekken uit de mal. Haal een begin stukje los en haal iets plats, zoals b.v. uw vouwbeen onder het vilt door met op en neergaande bewegingen zodat het vilt los laat uit de mal. Alle soorten stof die schuin gesneden worden rekken namelijk en als u trekt rekt het uit en krijgt u het weer moeilijk of helemaal niet meer in de goede vorm.

- Vilt is heel goed geschikt om mooie bloemen mee te maken, doordat het zacht is kan het ook beter worden verstuurd dan b.v. de harde bloemen van Mulberry papier. Soms is het gebruik van 1 mal, wat draad en naald, een kraaltje of meeldraden genoeg om een prachtige bloem te creëren.

Mocht u nog vragen hebben over het gebruik van snij/embosmallen en vilt, mail ons gerust kelihobby@yahoo.com

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2006 - 2017 kelihobby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel